Grillowanie: jabłka w sosie karmelowym
Grillowanie: jabłka w sosie karmelowym może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 840 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.56 za porcję. 42 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka grubej soli morskiej, jabłka granny smith, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowanie: jabłka faszerowane kiełbasą, Pieczone jabłka z sosem Rumowo-karmelowym, oraz Szkliwione jabłka w sosie karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając 4-calowego kutra do ciastek, Wytnij 4 rundy z arkusza ciasta. Używając widelca, nakłuj każde ciasto około 12 razy, aby zapobiec zbyt dużemu wzrostowi ciasta w piekarniku. Zgodnie ze wskazówkami pakietu, piec ciasto rundy na blasze do pieczenia złoty kolor.
Przenieś do stojaka z drutu do ostygnięcia.
W małym rondlu na średnim ogniu połącz brązowy cukier, śmietanę i 1/4 szklanki masła do sosu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści i masło rozpuści się, 4 do 5 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić.
W dużej misce, wrzucić plasterki jabłka z roztopionym masłem, aby dobrze płaszcz.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozłóż węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Umieścić plasterki jabłka na grillu i gotować na średnim ogniu, z pokrywką zamkniętą jak najwięcej, aż dobrze rumiane i miękkie, 8 do 10 protokół, przewracając raz w połowie gotowania.
Przenieść plastry jabłka do miski. Podgrzej sos na małym ogniu, jeśli to konieczne, i łyżka trochę sosu na plasterki jabłka, delikatnie podrzucając do płaszcza.
Aby złożyć, umieść każde ciasto na talerzu deserowym. Ułóż plastry jabłka na wierzchu rund ciasta. Łyżka pozostałego sosu nad jabłkami, pozwalając mu spływać na talerze.
W razie potrzeby posypać odrobiną grubej soli. Wykończ bitą śmietaną lub creme fraiche.