Grillowane żeberka z pomidorami i sosem Poblano Chile

Grillowane Rib Eye z Pomidorami i Sosem Poblano Chile może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Za 6,13 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 711 kalorii, 48 g białka i 54 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. 12 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut. Jest idealny na Czwarty Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i דל פחמימות,zną. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup nasiona kopru włoskiego, sól koszerną, chili poblano i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 82%, to danie jest wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Żeberka z grilla z pomidorami i sosem Poblano Chile, Żeberka z grilla z sałatką z pomidorów i sosem Chimichurri oraz Żeberka z grilla z sałatką z pomidorów i sosem Chimichurri.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść chili bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub umieść na grillu, aż staną się czarne ze wszystkich stron i zmiękną, od 5 do 6 minut.
Usmażone chilli włóż do miski. Przykryj i pozwól im parzyć przez 10 do 15 minut. Obierz chili.
Odetnij łodygi, chili przekrój wzdłuż na pół i wyskrob wszystkie nasiona. Drobno posiekaj chili.
W moździerzu wymieszaj oregano, nasiona kopru włoskiego i pokruszoną czerwoną paprykę. Zmiel tłuczkiem na gruby proszek.
Rozgrzej oliwę z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę ziół i mieszaj, aż zacznie pachnieć, a olej zacznie bulgotać, 1 do 2 minut.
Dodaj czosnek i mieszaj 30 sekund.
Dodać rozdrobnione pomidory, bulion, koncentrat pomidorowy i posiekane poblanos. Doprowadzić do wrzenia, ubijając do wymieszania. Zmniejsz ogień do małego i gotuj przez 5 minut, aby smaki się połączyły. Doprawić solą i pieprzem.
Steki: W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, sól i pieprz, aby równomiernie się wymieszać. Natrzyj obficie 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw z każdej strony każdego steku, aby się nią pokrył. Ułóż steki na blasze do pieczenia i zamrażaj przez 30 minut.
Rozgrzej prążkowaną patelnię grillową (najlepiej żeliwną) na dużym ogniu przez 4 do 5 minut.
Posmaruj patelnię olejem. Gotuj steki, aż spód będzie chrupiący, około 5 minut. Odwróć steki na drugą stronę i smaż ponownie, aż spód będzie chrupiący, ale środek będzie nadal średnio wysmażony, około 4 minuty dłużej.
Przełóż steki na półmisek lub na osobne talerze.
Odstaw na 5 minut. Polej sosem obok.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek Ribeye doskonale komponuje się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Cuvee ślubne Iron Horse z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
![Cuvee ślubne Żelaznego Konia]()
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
To najbardziej romantyczna szampana Iron Horse. Opisujemy je jako niebezpiecznie, rozkosznie łatwe do picia, owocowe, wytrawne i eleganckie, z drobnymi bąbelkami i niezwykle długim finiszem.