Grillowane żeberka dziecięce z polewą Zaatar

Grillowane żeberka dziecięce z polewą Zaatar mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 540 kalorii, 55g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś żeberka wieprzowe, glazurę zaatar, cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Żeberka dziecięce z glazurą Adobo, Żeberka dziecięce z pomarańczowo-imbirową glazurą, oraz Żeberka dziecięce z pomarańczowo-imbirową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń membranę od spodu żeber: Przesuń końcówkę śrubokręta wzdłuż każdej kości i pod jednym końcem membrany, aby poluzować, a następnie chwyć membranę ręcznikiem papierowym i zdejmij (jest w porządku, jeśli membrana pęknie i pozostaną bity).
W małej misce, wymieszać sól, pieprz, i cayenne. Umieść żeberka na blasze do pieczenia i posypać z obu stron mieszaniną soli. Dokładnie owiń każdy stojak w wytrzymałą folię.
Odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej.
W międzyczasie przygotuj grill węglowy lub gazowy do pośredniego ogrzewania średnio-niskiego (300 do 350; powinieneś być w stanie trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 6 do 7 sekund). Jeśli używasz węgla drzewnego, zapal 60 brykietów w kominie na ognisku. Gdy węgle są pokryte popiołem, około 20 minut, bank równomiernie po przeciwnych stronach firegrate i niech spalić do średniej-niskiej. Ustaw solidną miskę ociekową na ruszcie między kopcami. Obszar nad miską ociekową jest pośrednią powierzchnią cieplną.
Dodaj 3 lub 4 więcej nieoświetlonych brykietów do każdego Kopca, gdy żeberka idą dalej i co 30 minut podczas gotowania. Jeśli używasz gazu, obróć wszystkie palniki na wysoki, zamknij pokrywę i podgrzej 10 minut. Następnie wyłącz środkowy (- e) palnik (- y) i zmniejsz ciepło innych palników do średnio-niskich.
Umieść solidną miskę ociekową pod wyłączonym palnikiem (- ami). Obszar nad miską ociekową jest pośrednią powierzchnią cieplną.
Umieść żeberka, od strony kości w dół, na ruszcie do gotowania na pośrednim ogniu, w razie potrzeby lekko nachodząc na siebie. Przykryć grill i gotować żeberka do dość miękka po przekłuciu przez folię, 50 do 70 minut.
Przelać żeberka na patelnię. Ostrożnie usunąć żebra z folii. Ustawione żebra, kość boczna do góry, na grillu na pośrednim ogniu.
Łyżka około 1/4 szklanki glazury do małej miseczki i odstawić. Za pomocą szczotki silikonowej, żeberka baste z pozostałą glazurą. Przykryć grill i gotować żeberka 10 protokół.
Pędzel stopiony glazury od środka każdego stojaka wzdłuż boków mięsa, odwrócić żeber, i baste z większą glazury. Powtarzaj szczotkowanie i obracanie co 10 minut, aż żebra będą rumiane i miękkie, a mięso skurczy się z końców kości, w sumie 30 do 40 minut.
Wyjąć żeberka z grilla. Przykryć luźno folią i odstawić na około 10 minut. Wymieszać zarezerwowane 1/4 szklanki glazury i szczotkować żebra.
Przeciąć między kośćmi, aby służyć.