Grillowane świeże figi na rozmarynowych szaszłykach
Grillowane świeże figi na rozmarynowych szaszłykach może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 62 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, rozmaryn, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Fettuccine z cytryną, rozmarynem i świeżymi figami, Grillowane świeże figi z szynką wiejską, oraz Grillowane świeże figi i ser pleśniowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń liście z dna łodyg rozmarynu, pozostawiając około 1 cala liści na końcu. Drobno posiekać 2 łyżeczki obranych liści rozmarynu i odstawić na bok.
Umieść łodygi w misce i dodaj zimną wodę do przykrycia; moczyć przez co najmniej 30 minut.
Osuszyć łodygi i osuszyć.
Szaszłyk 2 połówki figowe w poprzek na każdej łodydze rozmarynu. Ułóż szaszłyki, przycięte boki fig skierowane do góry, na talerzu. Wymieszać miód i sok z cytryny razem w małej misce, a następnie posmarować mieszaninę miodu na ściętych bokach fig.
Rozgrzej brojlery lub grilla.
Grill lub smażyć figi, aż będą lekko rumiane i zmiękczone, 1 do 2 minut na stronę.
Posypać równomiernie zarezerwowanymi liśćmi rozmarynu i odrobiną czarnego pieprzu.
Podawać, na szaszłyki, jeszcze ciepłe.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;