Grillowane ziemniaki z pikantnymi pomidorami Aioli (Patatas bravas)
Grillowane ziemniaki z pikantnymi pomidorami Aioli (Patatas bravas) to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 668 kalorii, 8G białka, oraz 56 g tłuszczu. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, sól, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Patatas Bravas domowe frytki z pieczonym pomidorem Aioli, Easy patatas bravas z czosnkiem aioli, oraz Dzikie Ziemniaki (Patatas Bravas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku z zimną wodą, dodaj 2 łyżki soli i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie, ale nadal twarde, około 12 do 15 minut.
Odcedzić, ostudzić i pokroić każdy ziemniak w plastry o grubości 3/4 cala.
Rozgrzać grill do wysokiej.
Pomidory posmarować odrobiną oleju i doprawić solą i pieprzem. Podczas gotowania ziemniaków, umieścić pomidory na grillu i grill, aż zwęglone ze wszystkich stron i miękkie, o 10 protokół.
Po zwęgleniu wyjąć z grilla.
Pomidory, majonez, czosnek, papryka i chipotle umieścić w maszynce i proces do gładkiej, doprawić solą i pieprzem. Może być wykonany 1 dzień wcześniej i schłodzony.
Posmaruj plastry ziemniaków po obu stronach odrobiną oleju i dopraw solą i pieprzem.
Umieść ziemniaki na grillu, zamknij pokrywę i grill, aż lekko złoty kolor i po prostu gotowane przez, O 2 protokół na stronę. Ostrożnie przełożyć ziemniaki na talerz i udekorować natką pietruszki.
Podawać aioli skropione ziemniaki lub na boku.