Grillowane ziemniaki
Przepis na grillowane ziemniaki można przygotować w około 40 minut . Za 30 centów za porcję otrzymujesz danie dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 160 kalorii , 4 g białka i 4 g tłuszczu . Jeśli masz oliwę z oliwek, bazylię, ząbki czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Czwartego Lipca . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i Whole 30. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 65% , to danie jest całkiem dobre. Pieczone faszerowane ziemniaki (ziemniaki tandoori) , pieczone ziemniaki brabanckie i pieczona wołowina peklowana z podsmażoną kapustą i pieczonymi młodymi ziemniakami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj pierwsze pięć składników.
Dodaj ziemniaki; wymieszaj, aby pokryć. Nałóż łyżką na natłuszczoną podwójną warstwę folii aluminiowej (około 18 cali kwadratowych).
Złóż folię wokół mieszanki ziemniaczanej i szczelnie zamknij. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 30-35 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, obracając raz. Ostrożnie otwórz folię, aby pozwolić uciec parze.