Grillowane zielone pomidory z czerwoną i żółtą salsą pomidorowo-bazyliową

Grillowane zielone pomidory z czerwoną i żółtą salsą pomidorowo-bazyliową może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 155 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Mieszanka liści oregano, oliwa z oliwek, chile takie jak jalapeño i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Smażone zielone pomidory z krewetkami i sosem pomidorowo-bazyliowym, Smażone zielone pomidory z dojrzałymi pomidorami salsa, oraz Chrupiące smażone zielone pomidory ze świeżymi pomidorami Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz niedojrzałe pomidory.
Pokroić w poprzek na 1/2-calowe grube rund, odrzucając końce łodygi i dna. W dużej misce delikatnie wymieszaj plastry pomidora, oliwę z oliwek, połowę czosnku i majeranek.
Dodać sól i pieprz do smaku. Przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut lub do 1 dnia.
Tymczasem dojrzałe pomidory opłukać i pokroić na pół w poprzek. Ściśnij lekko połówki pomidora, aby usunąć nasiona. Pomidory posiekać i umieścić w misce.
Dodaj pozostały czosnek i cebulę, papryka czerwona, bazylia, sok z limonki, i chile.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Podnieś niedojrzałe pomidory z marynaty i połóż na naoliwionym grillu na solidnym łóżku ze średnich węgli lub na średnim ogniu na grillu gazowym( możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 4 do 5 sekund); przykryj grill gazowy. Gotować, obracając raz, aż pomidory będą ładnie rumiane, łącznie 6 do 10 minut. Ułóż na talerzu i łyżkę dojrzałej salsy pomidorowej na wierzchu.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.