Grillowane warzywa z kuskusem i sosem jogurtowym

Grillowane warzywa z kuskusem i sosem jogurtowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 16G białka, 15g tłuszczu i w sumie 464 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,92 USD za porcję. Ten przepis z Foodnetwork ma 3 fanów. Jeśli masz pod ręką czosnek, grzyby shiitake, kuskus i kilka innych składników, możesz to zrobić. Czwartego Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest niesamowite. Wspaniały jesienny Grill: Grillowany łosoś Ras El Hanout i Za ' atar, grillowane warzywa w jogurtowym sosie Tahini, Tabouleh, Kuskus curry z pieczonymi warzywami, sosem brzoskwiniowym i jogurtem z kolendry, oraz Grillowane warzywa i ciecierzyca z kuskusem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Podgrzej patelnię grillową na dużym ogniu. Do dużej miski Wrzuć paprykę, dynię, pieczarki, czosnek, zioła, oliwę z oliwek, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Krążki cebuli posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą.
Posmaruj patelnię grillową oliwą z oliwek, a następnie grilluj mieszankę papryki i krążki cebuli (w razie potrzeby partiami), obracając, do miękkości i oznakowania, około 10 minut. Obierz czosnek.
W międzyczasie ugotuj kuskus zgodnie z zaleceniami etykiety.
Zmiksuj czosnek, 2 kawałki grillowanej papryki i jogurt w mini robocie kuchennym lub blenderze, aż będą gładkie.
Dodaj 1/4 łyżeczki soli i pieprz do smaku.
Pozostałą grillowaną paprykę pokrój na kawałki i wrzuć do dużej miski z dynią, pieczarkami, ziołami i cebulą; dopraw solą.
Puch kuskus widelcem i podziel między miski. Posyp warzywami i migdałami i podawaj z sosem jogurtowym.
Zdjęcia Antonis Achilleos