Grillowane Tofu i smażone Azjatyckie warzywa

Grillowane Tofu i smażone Azjatyckie warzywa mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 265 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka blok tofu, płatki pieprzu, olej roślinny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Azjatyckie grillowane Tofu z zielenią, Podsmażone Buraki Z Tofu I Brązowym Ryżem, oraz Azjatyckie warzywa i zupa z tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój Tofu w poprzek na 6 plastrów. Ułóż w 1 warstwie na potrójnej warstwie ręczników papierowych i top z kolejną potrójną warstwą ręczników. Waga z płytkiej patelni do pieczenia lub blachy do pieczenia i odstawić 2 protokół. Powtórz ważenie suchymi ręcznikami papierowymi jeszcze 2 razy.
Wymieszaj sos sojowy, olej sezamowy, brązowy cukier, imbir, czosnek, Tabasco i 1 łyżkę oleju roślinnego w szklanym talerzu ciasta.
Dodaj plastry tofu w 1 warstwie i marynować, obracając się co kilka minut, 8 minut w sumie.
Podgrzej lekko naoliwioną dobrze przyprawioną patelnię grillową na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić. Podnieś Tofu z marynaty z łopatką szczelinową (marynata rezerwowa) i grilluj, obracając się raz ostrożnie łopatką, aż pojawią się ślady grilla i tofu zostanie podgrzane, łącznie 4 do 6 minut.
Podczas Grille tofu, ciepło Pozostałe łyżeczka oleju roślinnego w 12-calowej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté zieleni, podrzucając szczypcami, aż zacznie więdnąć.
Dodaj zarezerwowane marynaty i sauté, podrzucając, aż zielenie są po prostu zwiędły, o 1 minuta. Podnieś zielenie z patelni szczypcami, pozwalając nadmiar marynaty kapać, i podzielić między 2 talerze.
Podawać warzywa z plastrami tofu.