Grillowane Tajskie Chile Krewetki Czosnkowe
Przepis grillowane Thai Chile czosnek krewetki może zaspokoić swoje azjatyckie pragnienie w o 25 minut. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,28 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz tajski sos chili, szkocką czepek, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Grillowane Tajskie krewetki z sosem czosnkowym, Chile-krewetki czosnkowe, oraz Czosnek Pieczone Krewetki Z Czerwonym Chile Oleju dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać grill do średniej-wysokiej temperatury.
Włóż krewetki do szklanej miski.
Ubić pozostałe składniki w średniej misce i wlać 1/2 do 2/3 jeśli to nad krewetkami. (Rezerwa pozostałą marynatę do szczotki na krewetki podczas grillowania.) Pozwól krewetkom marynować się tylko przez 8 do 10 minut lub sok z limonki zacznie "gotować" krewetki. Grilluj krewetki, około 2 do 3 minut na stronę podczas szczotkowania z zarezerwowaną marynatą. Używam silikonowej szczotki.
Krewetki wyjąć z grilla na talerz i podawać udekorowane wapnem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.