Grillowane Tacos wieprzowe z letnią kukurydzą i salsą z nektarynki

Grillowane Tacos wieprzowe z letnią kukurydzą i salsą z nektarynki może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $2.59 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Jeśli masz oliwę z oliwek, kapustę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kapustę, można śledzić to danie główne z Kapusta, Która Smakuje Jak Deser! jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%. Podobne przepisy to Grillowane Tacos wieprzowe z letnią kukurydzą i salsą z nektarynki, Grillowane Tacos wieprzowe z meksykańską salsą kukurydzianą, oraz Grillowane Tacos rybne z letnią salsą.
Instrukcje
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Połącz 2 łyżeczki soku z limonki, 1 łyżkę oleju i wieprzowinę w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnij. Marynować 10 minut w temperaturze pokojowej.
Wyjąć wieprzowinę z worka; wyrzucić marynatę.
Posyp obie strony wieprzowiny 1/2 łyżeczki soli, kminku, pieprzu i czosnku.
Umieść wieprzowinę na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Odstawić 5 minut. Wieprzowinę pokroić w cienkie paski.
Lekko posmarować kukurydzę sprayem do gotowania.
Umieść kukurydzę na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 6 minut lub do lekko zwęglonego, okazjonalnie obracając.
Odstawić kukurydzę na 5 minut; pokroić ziarna z kolby.
Połączyć ziarna, 2 łyżeczki soku, Pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, papryka, i dalej 3 składniki (przez jalapeo)w misce; wrzucić.
Umieść tortille na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania i grilluj przez 1 minutę z każdej strony lub do lekko zarumienionego. Kapustę wrzucić z pozostałymi 2 łyżeczkami soku z limonki.
Umieść 2 tortille na każdym z 4 talerzy i podziel wieprzowinę równomiernie między tortille. Top każde taco z około 1 łyżka mieszanki kapusty i około 2 łyżki salsy.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."