Grillowane Tacos rybne z salsą Vera Cruz

Grillowane Tacos rybne z salsą Vera Cruz
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc wypróbuj grillowane Tacos rybne z Vera Cruz Salsan. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatarian przepis służy 6 i kosztuje $5.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 482 kalorii, 24g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork ma 30 fanów. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką sok z limonki, meksykańskie oregano, pomidory śliwkowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Czwartego Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 77%. Podobne przepisy obejmują Grillowane Tacos rybne z salsą Vera Cruz, Dorsz Vera Cruz, oraz Lucjan Vera Cruz.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Podgrzej grill węglowy lub gazowy do wysokiej temperatury, aby bezpośrednio grillować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Posyp halibuta proszkiem ancho, solą i pieprzem. Grilluj na złoty kolor i zwęglaj z obu stron i po prostu ugotuj, około 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
HalibutHalibut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Wyjmij na deskę do krojenia i odstaw na 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Używając dwóch widelców, płatkuj halibuta na duże kawałki wielkości kęsa i włóż do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Polej oliwą z oliwek i sokiem z limonki i wrzuć tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
7
Dodaj kapustę i kolendrę i ponownie wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KapustaKapusta
8
Podawaj rybę z tortillami i salsą Vera Cruz i pozwól gościom napełnić i owinąć własne tacos.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
RybyRyby
9
Podgrzej grill węglowy lub gazowy do wysokiej temperatury, aby bezpośrednio grillować. Wrzuć pomidory i jalapenos z kilkoma łyżkami oleju rzepakowego i dopraw solą i pieprzem. Grilluj oba, aż zwęglą się ze wszystkich stron i będą po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
10
Wyjmij z grilla i lekko ostudź.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
11
Przekrój pomidory na pół, usuń pestki i pokrój w małe kostki. Jalapenos pokroić w kostkę, w tym skórkę i nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
PomidorPomidor
NasionaNasiona
12
Umieść pomidory i jalapenos w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Dodaj cebulę, oliwki, kapary, oliwę z oliwek, ocet, kolendrę, oregano i sok z limonki i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KolendraKolendra
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
OcetOcet
KaparyKapary
OliwkiOliwki
CebulaCebula
14
Pozostaw w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem.

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Ryby w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Juve Y Camps Pinot Noir Brut rosé. Recenzentom podoba się to z oceną 4,1 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Juve Y Camps Pinot Noir Brut Rose
Juve Y Camps Pinot Noir Brut Rose
Ta cava uwodzi jasnym wiśniowo-czerwonym kolorem i pięknym musowaniem. Odzwierciedla charakter odmiany, z nutami wiśni i truskawek otoczonymi miodem, tostowym chlebem i lekką kwiecistością. Jest intensywny, świeży i żywiołowy w ustach, z bogatym, aromatycznym wykończeniem. Dobrze komponuje się z makaronem, wędlinami, japońskimi potrawami i wypiekami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn