Grillowane słodkie ziemniaki Hassleback z masłem melasowo-gałkowym

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich bez glutenu i lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, grillowane słodkie ziemniaki Hassleback z masłem melasowo-gałkowym mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 2,49 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 49 g tłuszczu i łącznie 834 kalorie . Jest idealny na Czwarty Lipca . Jeśli masz pod ręką pieprz, kolendrę, gałkę muszkatołową i kilka innych składników, możesz to zrobić. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 61% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Słodkie ziemniaki grillowane z melasą i pomarańczą , Słodkie ziemniaki z grilla z masłem pomarańczowo-imbirowym i Słodkie ziemniaki z grilla z masłem limonkowo-miodowym Chipotle .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Ziemniaki włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą, dodać 1 łyżkę soli koszernej, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż nóż włożony w środek ziemniaków napotka pewien opór. (Nie gotować.)
Odcedzić i lekko ostudzić.
Wymieszaj masło, melasę, kolendrę, skórkę pomarańczową i gałkę muszkatołową, dopraw solą i pieprzem. Przykryj i przechowuj w lodówce, aż będzie gotowy do użycia
Rozgrzej grill węglowy lub gazowy do średniej mocy, aby móc grillować pośrednio.
Odetnij cienki plaster każdego ziemniaka wzdłuż, aby stworzyć równą podstawę, na której ziemniak będzie mógł odpocząć. Odetnij końcówki każdego ziemniaka. Połóż każdego ziemniaka pomiędzy dwoma pałeczkami lub drewnianymi łyżkami umieszczonymi wzdłuż ziemniaka (aby pełnił funkcję ogranicznika dla noża) i ostrożnie wycinaj pionowe nacięcia mniej więcej co 1/8 cala.
Ziemniaki posmaruj olejem rzepakowym, dopraw solą i pieprzem.
Umieść ziemniaki po chłodniejszej stronie grilla, przykryj i gotuj, aż będą lekko złociste i ugotowane, od 12 do 15 minut.
Połóż ziemniaki na talerzu i natychmiast posmaruj wierzch masłem, upewniając się, że wtapia się w kawałki.
W małym rondlu podgrzej rum, podpal i zalej ziemniaki.