Grillowane szparagi z mozzarellą
Grillowane szparagi z mozzarellą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 171 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, szczypiorek, szalotkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Ze Szparagową Mozzarellą, Flatbread z pancettą, mozzarellą i szparagami, oraz Spaghetti ze szparagami, wędzonym Mozzarellanem i Prosciutto.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać sok z cytryny, szalotkę, trybulę, sól i pieprz. Stopniowo ubijać 3 łyżki oliwy z oliwek.
Na dużej patelni wrzącej wody, blanszować szparagi przez 1 minutę. Za pomocą szczypiec przełożyć szparagi na talerz i wrzucić je z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Rozgrzać patelnię grillową na umiarkowanie wysokim ogniu. Praca w partiach, grill szparagi, obracając, aż po prostu miękkie i lekko rumiane, o 4 protokół. Szparagi podzielić na 8 dużych talerzy i dopełnić każdą porcję plasterkiem mozzarelli.
Skropić winegretem z trybuli, posypać kwiatami szczypiorku i podawać.