Grillowane szparagi z Gremolatą migdałowo-Pietruszkową

Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Grillowane szparagi z Gremolatą migdałowo-Pietruszkową mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 220 kalorii. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, skórkę z cytryny, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Kotlety z kurczaka smażone ze szparagami, dymką i natką pietruszki-estragon Gremolata, Grillowana Sałatka z kurczakiem i szparagami z Pietruszkowym Pesto, oraz Ryba Pieczona W Całości W Soli Morskiej Z Natką Pietruszki Gremolata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw ciężką patelnię ustawioną na średnim ogniu.
Dodać migdały i tosty, podrzucając często, aż złoty kolor, o 5 minut w sumie.
Ostudzić do temperatury pokojowej, a następnie drobno posiekać.
W małej misce połącz posiekane migdały, posiekaną natkę pietruszki, starty czosnek, skórkę z cytryny i płatki czerwonej papryki. Wymieszać, aby połączyć.
Dodać 4 łyżki oliwy z oliwek i wymieszać do połączenia. Doprawić do smaku solą.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozłóż węgle równomiernie na ruszcie węglowym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. W przypadku korzystania z grilla gazowego, rozgrzej grill do wysokiej.
Podczas rozgrzewania grilla szparagi umieścić w dużej misce i wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek, równomiernie polewając. Doprawić solą.
Dodać szparagi do grillowania i gotować, obracając od czasu do czasu, aż dobrze zwęglone i miękkie, o 6 minut łącznie w zależności od grubości łodyg.
Szparagi przełożyć na półmisek i wyłożyć na wierzch przygotowaną gremolatę.