Grillowane szparagi z cytryną
Grillowane szparagi z cytryną mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 70 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól koszerną, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Grillowane szparagi z cytryną i czosnkiem, Grillowane szparagi z cytryną i czosnkiem, oraz Szparagi grillowane z cytryną i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać grill do średniej wysokości (około 400). Ogolić grube, włókniste łodygi szparagów za pomocą obieraczki do warzyw, układając łodygi płasko na powierzchni roboczej, aby nie pękły pod naciskiem. Zerwać drzewiaste dolne łodygi. Delikatnie wrzuć łodygi z 1 1/2 łyżki. olej, 3/4 łyżeczki. sól i 1/2 łyżeczki. pepper.
Ułóż szparagi na ruszcie i grillu, przykryte, w 2 partiach, jeśli to konieczne; włącz często, aż lekko zbrązowieje na całym i wskazówki są chrupiące, 5 do 10 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, doprawione do smaku skórką z cytryny, sokiem i trochę więcej oleju, soli i pieprzu.