Grillowane szaszłyki kukurydziane z masłem Chipotle-Cilantro
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 545 kalorii, 5G białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Jeśli 1,89 zł za porcję spadnie Twój budżet, grillowane szaszłyki kukurydziane z Chipotle - masło Kolendrowe może być doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sól i pieprz, świeżo liście kolendry, kłosy kukurydzy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Grillowana Ryba Na Świeżych Kukurydzianych Puszkach Z Chipotle Cilantro Butter, Grillowana kukurydza z masłem kolendrowym, oraz Grillowana kukurydza z masłem Chipotle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: 6-calowe drewniane szaszłyki, moczone w wodzie przez 30 minut
Rozgrzać grill na dużym ogniu.
Umieść kukurydzę na grillu, zamknij pokrywę i grilluj przez 15 do 20 minut, obracając co 5 minut, lub do momentu, gdy ziarna będą miękkie.
Wyjąć z grilla, lekko ostudzić, usunąć łuski i pokroić w 1-calowe rundy.
Połączyć masło, chipotle, czosnek, kolendra, sól, pieprz i miód w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Kukurydzę przełożyć na 1 szaszłyk (tak aby kukurydza leżała płasko), doprawić solą i pieprzem. Grillować przez 2 do 3 minut na stronę, aż lekko zwęglone.
Wyjąć i natychmiast umyć masłem i udekorować posiekaną kolendrą.