Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym
Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.59 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 339 kalorii, 32G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Jeśli masz sos pieprzowy, czosnek, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać natychmiastowy brązowy ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Instant Chocolate Mocha jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym, Szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym, oraz Szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namocz bambusowe szaszłyki w wodzie co najmniej 30 minut przed użyciem, aby zapobiec przypaleniu. W średniej misce wymieszaj kurczaka i 1/4 szklanki marynaty teriyaki. Przykryć; przechowywać w lodówce 30 do 60 minut marynować.
Tymczasem podgrzewaj węgle lub grill gazowy do bezpośredniego ogrzewania. W małej misce, wymieszać wszystkie składniki sosu do wymieszania; odstawić.
Wyjąć kurczaka z marynaty; wyrzucić marynatę. Wątek kurczaka na szaszłyki.
Umieść szaszłyki na grillu. Przykryć grill; gotować na średnim ogniu 8 do 10 minut, obracając raz, aż kurczak nie będzie już różowy w środku.
W międzyczasie ugotuj ryż w wodzie zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając masło i sól.
W razie potrzeby posypać kurczaka posiekaną świeżą kolendrą.