Grillowane Steki Z Tuńczykiem Imbirowo-Limonkowym

Grillowane Steki Z Tuńczykiem Imbirowo-Limonkowym
Grillowane steki z tuńczykiem imbirowo-limonkowym to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wapno, sól, piernik i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gingerroot można śledzić to danie główne z Gingerbread Cookie Bites (przepis bezglutenowy*) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Bek ' s grillowane steki z tuńczyka glazurowane imbirem, limonką i soją OAMC, Grillowane steki z tuńczyka w sosie cytrusowo-imbirowym, oraz Grillowane steki z tuńczyka z ogórkowo-marynowanym imbirem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jeśli steki rybne są duże, pokroić na 6 porcji. W płytkim szklanym naczyniu lub plastikowym naczyniu lub plastikowej torbie do przechowywania żywności, wymieszaj pozostałe składniki, z wyjątkiem klinów wapiennych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
StekStek
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Dodaj rybę; obróć do płaszcza. Przykryć naczynie lub worek uszczelnienia i przechowywać w lodówce, obracając ryby raz, co najmniej 1 godzinę, ale nie dłużej niż 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
3
Węgle grzewcze lub grill gazowy do bezpośredniego ogrzewania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
4
Usuń rybę z marynaty; zamów marynatę. Przykryć i grill ryby około 4 cali od średniego ciepła 11 do 15 minut, szczotkowanie 2 lub 3 razy z marynaty i obracając raz, aż ryby płatki łatwo z widelcem. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
5
Podawać rybę z klinami limonkowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
RybyRyby

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia77
Magazyn