Grillowane steki z tuńczyka z papryczką jalapeno

Grillowane steki z tuńczyka z papryczką jalapeno mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej kolekcji dań głównych. Ten przepis daje 4 porcje po 199 kalorii , 27 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 4,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej . Jest dostarczany przez Allrecipes. Można go jeść o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Czwartego Lipca . Udaj się do sklepu i kup steki z tuńczyka ahi, sól i pieprz, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. 69 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje doskonałą ocenę Spoonacular wynoszącą 99% . Bardzo podobne do tego przepisu są steki z polędwicy wołowej z podsmażanymi pieczarkami i winegretem z czerwonego wina , steki nacierane papryką i kolendrą z salsą pomarańczowo-kolendrową oraz steki z pesto, pomidorami i serem feta .
Instrukcje
W naczyniu o płaskim dnie wymieszaj trzepaczką oliwę z oliwek, sok z limonki, papryczkę jalapeno, czosnek, sól i pieprz.
Umieść steki z tuńczyka w naczyniu, obracając je, aby całkowicie pokryć marynatą. Schłodź przez 20 minut.
Rozgrzej grill ogrodowy do wysokiej temperatury i lekko natłuść ruszt.
Smażyć steki, aż będą jędrne i gorące w środku, przez 5–7 minut z każdej strony.