Grillowane steki z tuńczyka w sosie cytrusowo-imbirowym
Grillowane steki z tuńczyka z sosem cytrusowo-imbirowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 613 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 7,81 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oleju z krokosza barwierskiego, ząbki czosnku, pasta wasabi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steki Z Tuńczyka Cytrusowo-Imbirowego, Steki z indyka w sosie cytrusowo-imbirowym, oraz Grillowane Steki Z Tuńczykiem Imbirowo-Limonkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na dużej patelni, podgrzać 1 łyżkę oleju z krokosza barwierskiego, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Krokosza Barwierskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać pokrojony imbir, szalotki i czosnek i gotować je na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
3
Dodać czerwone grejpfruty, pomarańcze i soki z cytryny wraz z winem, lekki sos sojowy i bulion i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, aż sos zmniejszy się do 1/2 szklanki i jest lekko syropowaty, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekki Sos Sojowy
Czerwony Grejpfrut
3 Paluszki Precelkowe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Ustaw sito o drobnych oczkach na słoiku blendera. Odcedzić SOS, naciskając na ciała stałe, aby wyodrębnić płyn. Z włączonym blenderem powoli wlać pozostałe 3/4 szklanki oleju do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Zapal grill lub podgrzej 2 patelnie grillowe. Lekko posmarować steki z tuńczyka oliwą i doprawić solą i pieprzem. Grillować steki na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż średnio rzadkie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Stek Z Tuńczyka
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Przełożyć steki na talerze, łyżkę sosu na wierzchu i podawać z wasabi na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Motłoch Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.