Grillowane Steki Z Tuńczyka Jalapeno
Grillowane steki z tuńczyka Jalapeno wymagają około 45 minut od początku do końca. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,01 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 27g białka, oraz 9g tłuszczu. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz oliwę z oliwek, czosnek, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis od Allrecipes ma 34 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest znakomite. Spróbuj Pikantne Steki Z Tuńczyka Jalapeno-5 Punktów, Grillowane Steki Z Tuńczyka, oraz Grillowane steki z tuńczyka dla dwojga dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać oliwę z oliwek, sok z limonki, pieprz jalapeno, czosnek, sól i pieprz razem w płaskim naczyniu do pieczenia.
Umieść steki z tuńczyka w naczyniu, obracając się do płaszcza w całości w marynacie; przykryć naczynie folią i przechowywać w lodówce przez 20 minut.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na duże ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Gotować steki na rozgrzanym grillu, aż zacznie jędrne i gorące w centrum, 5 do 7 minut na stronę.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.