Grillowane steki z halibuta z sosem malinowym
Grillowane steki z halibuta z sosem malinowym wymagają około 15 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 6,66 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 438 kalorii , 32 g białka i 14 g tłuszczu . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup masło, pieprz, dymkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się dobrze jako drogie danie główne na Walentynki . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i peskatariańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 67% , co jest dobrym wynikiem. Babeczki malinowe z lukrem malinowym , pieczonym halibutem i salsą jagodowo-imbirową z grillowanym halibutem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozpuść masło w naczyniu nadającym się do użycia w kuchence mikrofalowej, dodaj czosnek w proszku, sól i pieprz i wymieszaj.
Smaż halibuta na grillu w odległości 10-15 cm od ognia przez 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż ryba będzie łatwo rozdzielać się widelcem, od czasu do czasu polewając mieszanką masła.
Tymczasem w naczyniu nadającym się do użytku w kuchence mikrofalowej podgrzewaj dżem, cebulę i musztardę, aż dżem się rozpuści; mieszaj, aż składniki się połączą.
Jeśli chcesz, udekoruj malinami i ćwiartkami cytryny.