Grillowane steki z czerwonym sosem Chile
Ten przepis służy 6 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. Udaj się do sklepu i podnieś sól, pieczoną paprykę, akompaniament: marynowaną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, Brazylijskie Marynowane Steki Z Sosem Limonkowym Chile, oraz Grillowane steki z łososia z sosem Chipotle-Ponzu i grillowaną fasolką szparagową.
Instrukcje
Chiles opłukać i usunąć łodygi, a następnie podzielić otworzyć i wyrzucić nasiona i żeber.
Podgrzać suche dobrze przyprawione patelni żeliwnej lub ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, a następnie grzać chiles partiami, obracając je, o 30 sekund łącznie.
Przenieść chiles do żaroodpornej miski i zalać je wrzącą wodą. Przykryć miskę i moczyć chiles, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 20 protokół.
Rezerwa 2 filiżanki moczenia cieczy, a następnie spuścić chiles w durszlaku. Purée chiles, reserved moczenie cieczy, i pieczone papryki w 2 partiach w blenderze do gładkiej (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski, naciskając i odrzucając ciała stałe.
Czosnek, kminek, oregano i sól w maśle ugotować w 4-ćwiartkowym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, 1 minutę.
Dodać mąkę i gotować, mieszając, 2 protokół.
Trzepaczka w mieszaninie chile i dusić, ubijając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 2 1/2 szklanki, 15 do 20 protokół.
Dodać ocet i sól do smaku. Utrzymuj SOS ciepły, przykryty.
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanie wysokiego.
Steki osuszyć i doprawić solą. Steki z grilla, odkryte, na lekko naoliwionym stojaku grillowym, obracając się raz, 6 do 8 minut łącznie dla średnio rzadkich.
Przenieść na talerz i odstawić, luźno pokryte folią, 5 minut.
* Sos można przygotować 1 tydzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić, przykryć. * Jeśli nie jesteś w stanie grillować, steki można gotować partiami w gorącej dobrze przyprawionej patelni grillowej.