Grillowane steki z łososia bez kości z chrzanowym masłem koperkowym

Grillowane steki z łososia bez kości z chrzanowym masłem koperkowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 255 kalorii. Mieszanka soli, koperek, szalotka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Cebulowym Masłem Koperkowym, Grillowane steki z łososia z masłem limonkowym, oraz Grillowany łosoś z masłem koperkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać masło, chrzan, koperek,szalotka, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w misce z gumową łopatką, aż dobrze się połączą.
Przełożyć masło na arkusz papieru pergaminowego lub woskowego i zwinąć do cylindra o grubości 1 cala. Skręcić końce pergaminu, aby zamknąć, a następnie schłodzić do jędrności, o 20 protokół.
Przygotować grill do bezpośredniego gotowania na średnim ogniu węgla drzewnego.
Połóż steki z łososia na desce do krojenia z klapami przypominającymi ogon. Połów 1 stek wzdłuż, przecinając po każdej stronie dużą kość środkową.
Usuń i wyrzuć kości(skończysz z 2 cienkimi kawałkami filetu). Odwróć 1 sztukę, obracając ją tak, aby zaokrąglona grubsza część była najbliższa. Połącz połówki razem, aby stworzyć prezentację yin-yang, owijając klapy podobne do ogona poza stekiem. Owiń kawałek sznurka kuchennego poza stekiem, przechodząc raz lub dwa razy, i związać końce.
Łososia posmarować z obu stron olejem, następnie posypać pozostałymi 3/4 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Olej grill rack, następnie grill łososia, pokryte tylko wtedy, gdy za pomocą grilla gazowego, przewracając raz i w razie potrzeby przesuwając się do obszaru bez węgli pod spodem, aby uniknąć flary-ups, aż po prostu gotowane przez, 6 do 8 minut w sumie.
Każdy stek rybny podajemy z plasterkiem masła chrzanowego.
* Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, łosoś można gotować na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej (2-palnikowej) patelni grillowej na umiarkowanym ogniu.* Steki bez kości mogą być formowane 12 godzin wcześniej i schłodzone, pokryte. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed grillowaniem.* Masło może być schłodzone, dobrze zawinięte, do 1 tygodnia lub zamrożone do 1 miesiąca.
Przed użyciem lekko zmiękcz.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.