Grillowane steki wieprzowe z sosem maślanym cytrynowym
Grillowane steki wieprzowe z sosem maślanym cytrynowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,57 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 29g białka, oraz 15 g tłuszczu. Jeśli masz masło, czosnek, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Masłem Cytrynowo-Pieprzowym, Steki z dorsza z ziemniakami w sosie maślanym cytrynowym, oraz Steki wieprzowe z domowym sosem Barbecue, frytki ziemniaczane Yukon Gold w stylu Texas i grillowane Chayote dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill zewnętrzny na duże ciepło i lekko ruszt olejowy.
Masło rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać sok z cytryny i czosnek i ciepła, aż czosnek będzie miękki.
Ułożyć kotlety na talerzu i pokryć górną część każdego kotleta masłem.
Umieść kotlety na masle grillowym w dół.
Podsmaż na dużym ogniu przez 1 minutę, pokrywając górną część kotletów mieszaniną masła, podczas gdy druga strona jest grillowanie. Odwróć kotlety i przesmaż drugą stronę na 1 minutę.
Obrócić mięso, przykryć grill i gotować 3 do 5 Więcej minut na stronie, szczotkowanie od czasu do czasu z pozostałą mieszaniną masła. Kotlety wieprzowe są wykonywane, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 145 Stopni F (63 Stopni C).