Grillowane steki T-Bone
Grillowane steki T-Bone wymagają około 30 minut od początku do końca. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 865 kalorii, 74 g białka i 58 g tłuszczu każda. Za 6,4 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 10 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest idealny na Czwarty Lipca. Ten przepis z Taste of Home wymaga przyprawy do steków montrealskich, octu z czerwonego wina, oleju rzepakowego i wody. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 14%. Spróbuj grillowanych steków T-Bone, grillowanych steków T-Bone z konfiturą z cebulą balsamiczną i pieprzonych steków T-Bone, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze 10 składników.
Dodaj steki; zamknij torbę i przejdź do płaszcza. Schłodzić przez noc.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Grilluj steki pod przykryciem na średnim ogniu przez 8–12 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku mięsa średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°, średni – 160°, dobrze wypieczony – 170°).
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek T Bone można łączyć z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Weinert Cavas de Weinert. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Weinert Cavas de Weinert]()
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.