Grillowane steki Porterhouse z mieszaną zieloną sałatką

Grillowane steki Porterhouse z mieszaną zieloną sałatką
Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,33 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz płaskie anchois, kawałki wielkości kęsów, takie jak Rzymska, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowane Steki Porterhouse, Grillowana Sałatka Mieszana Zielona, oraz Grillowana Kiełbasa, Ziemniaki I Mieszana Sałatka Zielona.

Instrukcje

1
Przeciery anchois z octem w blenderze. Przy włączonym silniku dodaj olej w wolnym strumieniu i mieszaj aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
OcetOcet
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Przenieść do miski. Jeśli dressing jest zbyt gęsty, ubij w wodzie po 1 łyżeczce na raz, aby uzyskać cienką do pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Steki osuszyć i obficie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
5
Rozgrzać naoliwioną patelnię grillową na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić, następnie steki grillowe, partiami, jeśli to konieczne, aż dobrze zarumienione po obu stronach, łącznie około 14 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
6
Przenieść steki do płytkiej patelni do pieczenia i piec w środku piekarnika, aż termometr instant-read włożony 2 cali w najgrubszą część mięsa (nie dotykać kości) rejestruje 52°, O 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Przenieść steki do deski do krojenia, rezerwując soki mięsne na patelni i odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PatelniaPatelnia
8
Wrzucić zieleninę, pietruszkę i oliwki z wystarczającą ilością dressingu, aby płaszcz i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
ZieloniZieloni
OliwkiOliwki
9
Stek pokroić na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StekStek
10
Skropić zarezerwowanymi sokami z patelni lub pozostałym winegretem i podawać z sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn