Grillowane steki Porterhouse z mieszaną zieloną sałatką
Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,33 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz płaskie anchois, kawałki wielkości kęsów, takie jak Rzymska, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowane Steki Porterhouse, Grillowana Sałatka Mieszana Zielona, oraz Grillowana Kiełbasa, Ziemniaki I Mieszana Sałatka Zielona.
Instrukcje
Przeciery anchois z octem w blenderze. Przy włączonym silniku dodaj olej w wolnym strumieniu i mieszaj aż do emulgowania.
Przenieść do miski. Jeśli dressing jest zbyt gęsty, ubij w wodzie po 1 łyżeczce na raz, aby uzyskać cienką do pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Steki osuszyć i obficie doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać naoliwioną patelnię grillową na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić, następnie steki grillowe, partiami, jeśli to konieczne, aż dobrze zarumienione po obu stronach, łącznie około 14 minut.
Przenieść steki do płytkiej patelni do pieczenia i piec w środku piekarnika, aż termometr instant-read włożony 2 cali w najgrubszą część mięsa (nie dotykać kości) rejestruje 52°, O 15 protokół.
Przenieść steki do deski do krojenia, rezerwując soki mięsne na patelni i odstawić 5 minut.
Wrzucić zieleninę, pietruszkę i oliwki z wystarczającą ilością dressingu, aby płaszcz i doprawić solą i pieprzem.
Stek pokroić na cienkie plasterki.
Skropić zarezerwowanymi sokami z patelni lub pozostałym winegretem i podawać z sałatką.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.