Grillowane steki nowojorskie z sosem San Marzano

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Grillowane nowojorskie steki z sosem San Marzano mogą być świetnym przepisem. Jedna porcja zawiera 719 kalorii, 60g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 6,77 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz nowojorskie steki, pomidory w puszkach, grubą sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marynowane Grillowane Steki New York Strip, Grillowane steki New York Strip z zieloną oliwką Tapenade, oraz Grillowane steki New York Strip z pieczonym masłem czosnkowym.
Instrukcje
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek i smażyć na złoty kolor, o 5 protokół.
Dodać pokrojone świeże pomidory lub pomidory z puszki z sokiem; grubo zmiażdżyć pomidory z masą ziemniaczaną.
Dodaj 6 gałązek bazylii i suszoną pokruszoną czerwoną paprykę; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina jest zredukowana do gęstej konsystencji sosu (o 3 szklanki), mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół. Doprawić sosem do smaku grubą koszerną solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przed podaniem rozprowadzić na średnim ogniu.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Steki i kromki chleba posmarować oliwą z oliwek.
Posyp steki grubą koszerną solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Steki z grilla do pożądanej doneness, około 7 minut na stronie średnio rzadkie. Kromki chleba grillowego, aż pojawią się złote i grillowe znaki, około 2 minut na stronę.
Łyżka trochę ciepłego sosu na 6 talerzy, a następnie top każdy z 1 stek. Łyżka dodatkowego sosu na każdym steku.
Pokrój chleb na pół po przekątnej; ułóż chleb obok steków.
Udekoruj dodatkowymi gałązkami bazylii i podawaj.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.