Grillowane sałaty z kurczaka w sosie sezamowym Miso

Grillowany kurczak okłady sałaty z sezamowym sosem Miso może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 9g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz do 6 skórek udek z kurczaka, nasiona sezamu, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sałata z kurczaka w sosie Orzechowo-Miso, Grillowane okłady z sałaty Teriyaki Tofu z kremowym sosem sezamowym, oraz Okłady z sałaty z kurczaka jak P. F. Changs – okłady z sałaty są pyszne i wyjątkową przystawką, którą lubi wiele osób dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połączyć wodę, sos sojowy, brązowy cukier, mirin i czosnek do worka zamrażarki 1 galon i wstrząsnąć dobrze wymieszać.
Dodaj kurczaka, a następnie zamknij worek, wyciskając tyle powietrza, ile możesz.
Niech kurczak marynować przez co najmniej 1 godzinę, lub najlepiej na noc w lodówce.
Podczas gdy kurczak marynuje, włóż ogórki do miski i posyp solą. Wrzucić do płaszcza równomiernie i odstawić na 30 minut. Kiedy ogórki zaczną się przeświecać, chwyć za ręce, aby wycisnąć jak najwięcej wody. Im więcej wody wyciśniesz, tym bardziej chrupiące będą pikle.
Aby zrobić sos, dodaj miso, zmielone nasiona sezamu, sok yuzu i wodę do miski i ubijaj, aby połączyć.
Wyjąć kurczaka z marynaty i wyrzucić marynatę. Dostać grill węglowy dzieje i grillować kurczaka, strona skóry w dół, aż skóra jest złoty brąz i chrupiące. Jeśli kurczak zacznie się palić, przesuń go na chłodniejszą stronę grilla. Odwróć kurczaka i kontynuuj grillowanie, aż kurczak zostanie ugotowany (165 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu).
Przełożyć kurczaka na deskę do krojenia i pokroić na kawałki.
Aby zrobić okłady z sałaty, niech każda osoba chwyci liść sałaty i doda łyżkę grillowanego kurczaka. Na wierzchu kiszone ogórki i skropić odrobiną sezamowego sosu miso. Owinąć i cieszyć się!