Grillowane sardynki z soczewicą Beluga

Grillowane sardynki z soczewicą Beluga to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 337 kalorii. Na $3.93 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sardynki, ocet sherry i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać kapsuły kardamonu, możesz podążać tym daniem głównym z Kardamon Gruszkowy Clafoutis jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jeden garnek pałeczki z kurczaka z soczewicą Beluga, Smażona Soczewica Beluga + Dynia Maślana, oraz Dziki i brązowy ryż z czarną soczewicą Beluga.
Instrukcje
Umieść kardamon i kminek w dużym rondlu na średnim ogniu; gotować 5 minut lub do tosty, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj 3 szklanki wody, bulion i liść laurowy; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu; gotuj na wolnym ogniu 40 minut. Przecedzić mieszaninę przez sito nad miską, zachowując płyn. Wyrzucić ciała stałe.
Połącz płyn do gotowania i soczewicę na patelni; doprowadzić do wrzenia.
Odstawić 18 minut lub do soczewicy są po prostu miękkie; odcedzić.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; smażyć 2 minuty lub do miękkości.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodaj soczewicę, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Przygotować grill na średnim ogniu.
Ułóż ryby na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj 4 minuty lub aż skóra będzie chrupiąca. Skręcić; grill 3 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli, skropić sokiem.
Połącz warzywa i ocet. Ułóż 1 szklankę zieleni na każdym z 4 talerzy; top każdy z 1 szklanką soczewicy. Ułóż 3 sardynki na każdym talerzu.