Grillowane Sardynki Po Portugalsku
Grillowane sardynki w stylu portugalskim to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 8 porcjami. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 217 kalorii, 12g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz sardynki, sól i pieprz, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodistę. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 79%. Grillowane sardynki w stylu śródziemnomorskim, Sarde En Saor (sardynki w stylu weneckim), oraz Małże W Stylu Portugalskim są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Skaluj i wypatrosz sardynki (możesz to zrobić ze sprzedawcą ryb).
Sardynki umyć pod zimną, bieżącą wodą i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Lekko posolić sardynki grubą solą morską i schłodzić.
W międzyczasie gotuj 2 ziemniaki, aż nóż zostanie łatwo włożony.
Piecz 2 zielone papryki na otwartym ogniu, aż zwęglone.
Umieść w misce i przykryj ją plastikiem, aby pozostawić na parze przez około 20 minut.
Usunąć plastik, obrać i posadzić paprykę.
Pokrój paprykę w paski o szerokości 3 cali i połącz w misce z 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 1/8 szklanki octu winnego białego, cebuli i czosnku.
Dodaj pomidora (plasterki), cebulę (plasterki) i ogórek. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Rozgrzej grilla lub grilla.
Sardynki ułożyć na gorącym grillu
Kiedy sardynki są zrobione z pierwszej strony
Umieść 4 sardynki na każdym talerzu z 2 połówkami ziemniaków i sałatką z zielonego pieprzu.
Dla dekoracji i dodatkowego smaku, skropić pozostałą oliwą z oliwek.
Polecane wino: Albarino, Riesling, Sparkling Rose
Sardynki można łączyć z Albarino, Rieslingiem i musującym różem. Silnie aromatyzowane, tłuste ryby, takie jak sardynki, dobrze komponują się z tymi chrupiącymi winami białymi i winem musującym, nawet różowym. Viontan Albarino z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Vionta Albarino]()
Vionta Albarino
Delikatne białe wino, z nutami żółci i odrobiną złotozielonych błysków. Główne cechy bukietu to zielone jabłko, banan, kiwi i melon. Na podniebieniu wino ma miękki i przyjemny kwas, ustępując miejsca melanżowi dojrzałych owoców, brzoskwiń, moreli i kiwi. Lees maceration stworzył ciało i strukturę o wielkiej osobowości. To aromatycznie złożone Albarino ma długie wykończenie z odrobiną goryczki - klasyczną cechą odmiany. Idealny do ryb i skorupiaków. Ale jako wino o doskonałej aromatycznej strukturze i dobrej kwasowości, jest również doskonałym winem tylko do dzielenia się z przyjaciółmi.