Grillowane Poblano Frittata

Grillowane Poblano Frittatan to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 336 kalorii, 20g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli i pieprzu, sok z limonki, pomidory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Podobne przepisy to Wiosenna Frittata z Smalcami, grillowanymi szparagami i grillowanymi szalotkami, Ziemniaki Z Grilla Poblano, oraz Grillowana wieprzowina i papryka Poblano.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść paprykę poblano i pomidory na średnim płomieniu gazowym, na grillu lub bezpośrednio na palnikach. Obracaj warzywa co kilka minut, aby skórki nie były całkowicie zaczernione.
Usuń warzywa, gdy ich skórki są pęcherze i tylko częściowo zwęglone.
Niech warzywa ostygną trochę.
Usuń skórki warzyw nożem do parkowania.
Pokroić poblanosy w paski o szerokości 1/2 cala i odstawić na bok.
Pomidory pokroić w kostkę 1/2 cala i umieścić je w misce.
Dodaj cebulę, sok z limonki, kolendra, jalapeno, sól i pieprz do miski.
Dobrze wymieszać. Schłodzić salsę, jeśli nie będzie się frittata w ciągu najbliższych kilku godzin.
Zrób żetony: ułóż tortille i pokrój stos na sześć klinów.
Rozłóż kawałki na blasze do pieczenia, lekko posolij je i piecz przez 10 minut lub do momentu, gdy będą chrupiące.
Wyjmij chipsy z piekarnika, ale trzymaj piekarnik włączony.
Rozgrzać oliwę z oliwek w 10 do 12 inch non-stick piekarnik dowód patelni na średnim ogniu.
Dodaj jajka i wymieszaj je przez pierwszą minutę gotowania plastikową szpatułką.
Niech jajka odpocząć na kilka sekund, a następnie przesunąć frittata na jedną stronę patelni tak niegotowane jajko biegnie pod spodem.
Gdy frittata jest jeszcze wilgotna, ale już nie ciekła, posypać ją solą, pieprzem i rozdrobnionym serem Jack.
Ułożyć paski poblano w kształcie gwiazdy na wierzchu sera.
Piec frittata w piekarniku przez 3 do 4 minut lub aż jest po prostu zestaw.
Wyjmij patelnię z piekarnika i trzymać chipsy tortilla wokół krawędzi frittata. Weź patelnię do stołu i pokroić frittata na kliny.