Grillowane pikantne żeberka cytrusowe z polewą Bourbon

Grillowane pikantne żeberka cytrusowe z polewą Bourbon
Grillowane pikantne żeberka cytrusowe z polewą Bourbon mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1166 kalorii, 56g białka, oraz 57 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $7.07 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 525 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Mieszanka płatków pieprzu, tymianek, olej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Pieczone w piekarniku aromatyczne żeberka z polewą Bourbon & orange, Pieczona świeża szynka z bourbonem, cytrusami i klonową glazurą, oraz Żeberka z pikantnym sosem Barbecue Bourbon dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć soki i wodę i zmierzyć w miarce. Powinieneś mieć dokładnie 2 1/2 szklanki płynu. Jeśli masz mniej, dodaj wystarczającą ilość wody, aby mieć 2 1/2 szklanki płynu, jeśli masz więcej, wyrzuć nadmiar. Prawidłowy stosunek cieczy do soli jest ważny dla prawidłowego działania solanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
2
Umieścić płyny w średniej wielkości misce, dodać inne składniki solanki-sól, tymianek i płatki czerwonej papryki. Mieszaj przez pół minuty, aż sól całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Przygotuj żebra: jeśli chcesz, usuń cienką membranę, która wyrównuje wklęsłą stronę każdego stojaka na żebra. Ułatwi to penetrację solanki i przypraw, a także łatwiejsze cięcie i jedzenie po zakończeniu żeber. Włóż tępą krawędź noża między membraną a żebrami, aby poluzować. Chwyć luźną membranę i odciągnij, aby ją usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Przetnij regały na pół. Włóż plastikową torbę do zamrażarki ziplock.
5
Dodaj solankę do worka. Wycisnąć nadmiar powietrza z worka i zamknąć worek. Wmasować solankę w żebra.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
6
Włożyć worek z solanką i żeberkami do miski (na wypadek wycieku) i włożyć do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Przechowywać w lodówce w solance przez 3-6 godzin. Należy pamiętać, że zbyt długie solenie może nadmiernie nasycić mięso solanką. Tak trzymać w ciągu 3-6 godzin ramy czasowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1
Bourbon rozgrzać z cukrem, papryką i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
Ubij na maśle do rozpuszczenia. Odstawić lub przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Ciepło przed użyciem. Można również przygotować podczas gotowania mięsa w następnym kroku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Przygotuj grill do pośredniego ogrzewania: na grillu gazowym podgrzej grill do średniego ciepła 300-325°F przy wyłączonych środkowych palnikach (jeśli grill 3 lub 4 palnikowy) lub wyłączonym jednym palniku (jeśli grill 2 palnikowy).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
W przypadku grilla z węglem drzewnym użyj 3-4 funtów brykietów zepchniętych na jedną stronę grilla. Aluminiowa Jednorazowa patelnia ociekowa ustawiona obok brykietów, pod którym będzie mięso, pomoże utrzymać grill łatwiejszy do czyszczenia. (Zapomniałem tym razem, zauważ brak patelni na zdjęciu, a teraz grill jest bałagan.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Wyjąć żebra z worka solankowego. Osusz żebra papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
2
Ruszt do grillowania z oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Umieść żebra z boku grilla z dala od źródła ciepła, gazu lub brykietów. Przykryj grill.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Jeśli używasz grilla gazowego, obniż palniki, aby utrzymać temperaturę około 300 ° F-325°F w grillu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Jeśli grillujesz na węglu drzewnym, przykryj grill tak, aby odpowietrznik na górze czajnika znajdował się bezpośrednio nad żebrami. W ten sposób dym z węgla drzewnego będzie unosił się nad żebrami po wyjściu z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Wyreguluj otwory wentylacyjne tak, aby przepływ powietrza był znacznie zmniejszony. Zmniejszenie rozmiaru otworów wentylacyjnych jest sposobem na kontrolowanie temperatury w grillu i utrzymanie jej na niskim poziomie. Ogień żyje z tlenu, więc jeśli zmniejszysz tlen, zmniejszysz ilość spalania i ciepła. Jeśli za bardzo zamkniesz otwory wentylacyjne, węgiel wyda zbyt mało ciepła, więc sztuką jest utrzymanie równowagi - wystarczająco dużo powietrza, aby utrzymać węgle przy życiu, ale nie za dużo lub grill będzie zbyt gorący i żeberka będą rozgotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Spróbuj utrzymać temperaturę około 149°-325 ° F w grillu. Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, który nie ma wbudowanego termometru,możesz umieścić termometr do mięsa przez otwór wentylacyjny grilla, aby odczytać temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Odwróć żeberka, sprawdź, czy nie ma zadków: po 20-25 minutach gotowania użyj szczypiec, aby odwrócić Stojaki na żeberka. Jeśli jesteś węgiel grillowanie, przesuń końce żeber, jak również tak, że koniec, który był skierowany węgle teraz twarze krawędzi grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
9
Sprawdzić doneness za pomocą termometru mięsa po 15-20 więcej minut. Są one gotowe i gotowe do ściągnięcia w temperaturze 68°, ale chcesz dostać się do nich 10 minut przed ich wykonaniem, aby nałożyć szkliwo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
10
Zastosuj glazurę bourbon: w temperaturze około 63° rozpocznij nakładanie pikantnej glazury bourbon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
11
Posmaruj żebra syropem z glazury, obracając i fastrygując żebra, aż syrop zostanie zużyty. Gdy natychmiastowy termometr odczytu, włożony w najgrubszą część żeber czyta 68°, żeberka są gotowe do zdejmowania grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
12
Należy pamiętać, że w zależności od ilości ciepła w grillu i wielkości żeber, żeberka można zrobić w ciągu zaledwie 45 minut lub tak długo, jak 1 1/2 godziny. Jeśli temperatura grilla utrzymuje się na poziomie około 177°, żebra będą wykonywane szybciej. Trudno jest utrzymać grill węglowy niższy niż350, choć idealnie dla tych żeber chcesz temp niższa, bliżej300. należy również ponownie zauważyć, że plecy dziecka są mniejsze niż St. Louis stylu i będzie gotować szybciej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
13
żeberka do dużego talerza i pokroić w 1 lub 2-żeberkowe sekcje.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn