Grillowane piersi z kurczaka z winegretem z grzybów Shiitake

Grillowane piersi z kurczaka z winegretem z grzybów Shiitake to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 556 kalorii, 49g białka, oraz 38g tłuszczu. Za $3.19 za porcję, ten przepis okładki 29% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 8 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka musztardy pełnoziarnistej, oleju canolan, piersi z kurczaka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać oliwę z oliwek, możesz śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i Parfait jogurtowy jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia doskonały wynik spoonacular 85%. Spróbuj Grillowane piersi z kurczaka z winegretem z grzybów Shiitake, Grillowana kanapka z kurczakiem z grillowanym winegretem grzybowym, oraz Piersi z kurczaka z sosem śmietanowo-tymiankowym Shiitake i pieczoną marchewką dla dzieci dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Podgrzej grill do wysokiej.
Posmaruj obie strony czapek grzybowych 4 łyżkami oleju rzepakowego i dopraw solą i pieprzem.
Umieść na grillu, pokrywą do dołu i grilluj na złoty kolor i lekko zwęglony, 4 do 5 minut. Odwróć grzyby i kontynuuj gotowanie, aż się ugotują, 3 do 4 minut dłużej.
Wyjmij z grilla i grubo posiekaj.
Wymieszaj szalotki, ocet, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i pietruszkę w średniej misce, aż się połączą i dopraw solą i pieprzem.
Dodaj grzyby i wymieszaj, aby pokryć.
Pozostaw w temperaturze pokojowej na co najmniej 15 minut przed podaniem.
Posmaruj obie strony kurczaka pozostałym olejem rzepakowym i dopraw solą i pieprzem.
Umieść na grillu skórą do dołu i grilluj na złoty kolor, 4 do 5 minut. Odwróć, zmniejsz ogień grilla do średniego, zamknij pokrywę i kontynuuj grillowanie, aż się ugotuje, około 7 minut dłużej.
Wyjmij kurczaka z grilla i odstaw na 5 minut przed podaniem.
Podawaj 1 pierś na osobę zwieńczoną winegretem shiitake.
Udekoruj liśćmi pietruszki.