Grillowane piersi z kurczaka z rozmarynem

Grillowane piersi z kurczaka z rozmarynem wymagają około 50 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis zawiera 237 kalorii, 25 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,48 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się na Czwarty Lipiec. Świetnie sprawdza się jako dość tanie danie główne. 26 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka mielonego pieprzu, soku z cytryny, oliwy z oliwek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 60% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Grillowane piersi z kaczki i endywia z olejem rozmarynowo-jałowcowym, piersi z kurczaka z rozmarynem i piersi z kurczaka z rozmarynem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej grill zewnętrzny na średnim ogniu i lekko naoliwij ruszt.
W misce wymieszaj czosnek, oliwę z oliwek, rozmaryn, musztardę, sok z cytryny, mielony czarny pieprz i sól.
Umieść piersi z kurczaka w zamykanej plastikowej torbie.
Wlać mieszaninę czosnku na kurczaka, zachowując 1/8 szklanki. Zamknij torebkę i wmasuj marynatę w kurczaka.
Odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Połóż kurczaka na rozgrzanym grillu i piecz przez 4 minuty. Obróć kurczaka, posmaruj zarezerwowaną marynatą i kontynuuj grillowanie, aż będzie ugotowany, około 5 minut. Przykryj folią i odstaw na co najmniej 2 minuty przed podaniem.