Grillowane ostrygi wschodniego wybrzeża z kukurydzą Jalapeño Salsita
Grillowane ostrygi wschodniego wybrzeża z kukurydzą Jalapeño Salsitan jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 3 porcjami. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę jalapeño, pomidory śliwkowe, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowane Ostrygi Wschodniego Wybrzeża Z Kukurydzą Jalapeño Salsita, Zupa Pomidorowa East Coast, oraz Przystawki Krabowe Na Wschodnim Wybrzeżu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpal ognisko w grillu węglowym lub gazowym.
Umieść kukurydzę-bez niczego - na ruszcie do grilla. Grilluj kłosy kukurydzy, obracając kukurydzę w razie potrzeby, aby nie była zbyt zwęglona z jednej strony, przez około 7 minut. (Nie rozgotować kukurydzę, albo stanie się mushy!)
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Usunąć ziarna z kolb i odstawić.
W międzyczasie, posypać trochę oleju rzepakowego na plastry pomidora i cebuli.
Na wierzch posypać pieprzem.
Na grillu ułożyć plastry cebuli.
Dodać pomidory pokrojone bok w dół na gorącym ruszcie i grillować, aż oba są ładnie rumiane, 3 do 5 protokół. Obróć plastry cebuli i pomidory szczypcami i kontynuuj grillowanie, aż spody pomidorów (zaokrąglone części)będą ładnie rumiane, a cebula stanie się bardziej miękka i pachnąca, o 3 więcej minut.
Cebulę i pomidory pokroić w kostkę i umieścić w misce.
Dodaj ziarna kukurydzy i jalapeno.
Wlać oliwę z oliwek i ocet i wymieszać, aby połączyć. Doprawić solą. Można to zrobić do jednego dnia przed czasem; wystarczy doprowadzić salsita do temperatury pokojowej przed podaniem.
Umieść ostrygi bezpośrednio na ruszcie grilla, zamknij pokrywę i gotuj, aż wszystkie ostrygi się otworzą, 4 do 5 minut. Ostrygi, które same się nie otworzyły, należy wyrzucić. Dalej otwórz te, które zaczęły się otwierać i góry każdy z 1 łyżeczką kukurydzy i jalapeño salsita.
Z grilla łacińskiego: duszne i proste jedzenie na gorące kolacje i imprezy Rafael Palomino z Arlenem Gargagliano. Copyright © 2010 by Rafael Palomino; photographs copyright © 2010 by Dan Goldberg. Wydany przez Chronicle Books LLC.