Grillowane nadziewane grzyby Portobello
Grillowane nadziewane grzyby Portobello mogą być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka , 40 g tłuszczu i łącznie 530 kalorii . Za 3,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jest idealny na Czwarty Lipiec . Mieszanka częściowo odtłuszczonego sera mozzarella, soli i pieprzu, parmezanu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 99 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 69% . Podobne przepisy obejmują bezalergiczne nadziewane grzyby Portobello , wegańskie nadziewane grzyby Portobello z komosą ryżową i grillowaną sałatkę Portobello z ogolonym Parmigiano-Reggiano .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej grill na średnim ogniu
Wytrzyj grzyby wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby je dobrze oczyścić i osuszyć. Nie płucz pod wodą.
Posmaruj wierzchołki grzybów olejem rzepakowym i odłóż na bok.
W misce wymieszaj sos pesto, parmezan, suszone pomidory i bułkę tartą. Dopraw solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszaj. Podzielić mieszaninę równomiernie na 4 kapelusze grzybów i posypać każdą odrobiną sera mozzarella. Połóż na grillu i gotuj, aż ser się roztopi, około 10 minut.
Przełożyć do naczynia do serwowania i natychmiast podawać.