Grillowane małże z sosem z białego wina
Grillowane małże z sosem z białego wina mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.04 za porcję. Jest idealny do 4 Lipca. Mieszanka pietruszki, masło, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Małże w sosie z białego wina, Małże w sosie z białego wina, oraz Małże w sosie z białego wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń brody na małżach i dobrze szoruj muszle pędzlem. Należy wyrzucić otwarte lub popękane małże. Odstawić.
Połącz 1/4 szklanki soku z cytryny i następne 5 składników w dużej misce; odstawić.
Małże posypać solą, czarnym pieprzem i 2 łyżkami soku z cytryny.
Umieścić małże w koszu grillowym.
Grill, z zamkniętą pokrywą, na wysokim ogniu (400 do 50
około 10 minut lub do otwarcia muszli. Nieotwarte małże należy wyrzucić.
Dodać małże do mieszaniny cytryny; dobrze wrzucić.
Skropić pozostałym sokiem z cytryny i posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.