Grillowane Mahimahi z salsą Mango

Grillowane Mahimahi z salsą Mango może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 6,5 USD za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ten przepis z moich przepisów wymaga mleka kokosowego, mahimahi, cebuli i mango. Aby wykorzystać lekkie mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Cytrynowe bułeczki z mlekiem kokosowym (z dżemem z Jeżynowej Chia) jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowany kurczak z mango z salsą truskawkową Mango, Smażone Mahimahi z gorącym i kwaśnym smakiem Mango, oraz Pan-Seared Mahimahi z tropikalną salsą.
Instrukcje
Połącz 3 łyżki mleka i 3 łyżki soku w płytkim naczyniu; dodaj rybę, obracając się do płaszcza. Przykryć i marynować w temperaturze pokojowej przez 15 minut.
Połączyć pozostałe 1 łyżka mleka, pozostałe 3 łyżki soku, mango, a następnie 6 składników (przez chile) w misce.
Dodać 1/4 łyżeczki soli; dobrze wrzucić.
Wyjąć rybę z naczynia; wyrzucić marynatę.
Posypać rybę pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania. Gotować ryby 4 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Dekoruj plastrami limonki i gałązkami kolendry, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.