Grillowane Mahi-Mahi z salsą z czarnej fasoli

Grillowane Mahi-Mahi z salsą z czarnej fasoli
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na meksykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić grillowanego mahi-mahi z salsanem z czarnej fasoli w domu. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 47 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 466 kalorii . Za 8,09 USD za porcję ten przepis pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup jalapeno, sos sojowy, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Czwartego Lipca . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 3 godzin i 22 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i peskatariańską . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 70% . Ta ocena jest całkiem dobra. Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, podobały się również Mahi-Mahi With Lemon Caper Sauce , Black Bean and Veggie Burgers with Corn Salsa i Carolina Caviar - Black Bean Salsa .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
W małej misce wymieszaj sos sojowy, sok pomarańczowy, ketchup, miód, sok z limonki, czosnek, bazylię, oregano i pieprz, aż miód całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Wlej marynatę do plastikowego woreczka z filetami ryby i marynuj w lodówce przez 30–45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
4
W średniej wielkości misce wymieszaj pomidory, szczypiorek, czarną fasolę, kolendrę, papryczkę jalapeno i sok z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodaj odrobinę soli do smaku i odstaw, aby smaki się rozwinęły.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Nasmaruj ruszt grilla olejem rzepakowym, aby zapobiec przywieraniu. Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej go do wysokiej temperatury. Grilluj rybę przez 5 do 6 minut z jednej strony, ostrożnie obracając łopatką wystarczająco dużą, aby podeprzeć cały kawałek ryby, aż się zrumieni, stanie się jędrna i łuszcząca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Podawać z salsą z czarnej fasoli i cząstkami limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
8
Wersja do użytku wewnątrz: Aby gotować na patelni grillowej na kuchence, należy rozgrzać patelnię grillową na wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
9
Wyjmij rybę z marynaty i osusz ją papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
10
Posmaruj obie strony ryby olejem i połóż na gorącej patelni grillowej. Natłuszczanie ryby zamiast patelni ograniczy ilość dymu. Smaż przez 5 do 6 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 22 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn