Grillowane Mahi Mahi
Przepis Grillowany Mahi Mahi można zrobić w około 30 minut. To danie główne ma 208 kalorii, 34g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Za $6.39 za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest idealny do Czwartego Lipca. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powie, że trafił w sedno. Ten przepis z Taste of Home wymaga papai, ananasa, płatków pieprzu i papryki. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 77%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pomarańczowa Bazylia Grillowana Mahi Mahi Z Przepisem Na Smażone Warzywa, Grillowane filety Bek Mahi Mahi w marynacie z imbiru sojowego (Oamc), oraz Grillowane filety Bek Mahi Mahi w marynacie z imbiru sojowego (Oamc).
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz sos teriyaki, sherry lub sok ananasowy i czosnek; dodaj mahi mahi. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 30 minut.
W międzyczasie w dużej misce połącz składniki salsy. Przykryj i wstaw do lodówki do podania.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Za pomocą szczypiec z długą rączką zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym i lekko posmaruj ruszt grillowy. Grill mahi mahi, pod przykryciem, na średnim ogniu lub podsmaż 4 cale. od ognia przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba łatwo się łuszczy widelcem.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Mahi Mahi w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym z serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) idealną pogodę podczas Setu, co pozwoliło na mocne, zrównoważone zbiory. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe, a dojrzewanie było dość szybkie; jednak Nietypowo chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez skoków ciepła, a winogrona zachowały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć wspaniały owocowy charakter, świeżą kwasowość i taninową strukturę oraz solidną głębokość.