Grillowane kury z polewy morelowo-Chipotle

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Grillowane kury kornwalijskie z polewą morelowo-Chipotelową mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz koszerną sól, glazurę z moreli i chipotle, ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać morelę, możesz podążać za tym daniem głównym z Placek Morelowy jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grillowane kury kornwalijskie z polewą morelowo-musztardową, Cornish Game Hens Z Brzoskwiniową Glazurą, oraz Kury z dziczyzny kornwalijskiej w sosie morelowym.
Instrukcje
Kury zwierzyny opłukać zimną wodą, osuszyć ręcznikami papierowymi i odstawić na bok.
Połącz cydr, sól i pieprz w dużej misce lub wytrzymałej torbie do zamrażarki z zamkiem błyskawicznym.
Dodaj kury gry i marynować w lodówce co najmniej 4 godziny.
Umieścić na rozgrzanym grillu na średnim ogniu. Grillowanie 30 do 35 minut lub aż termometr włożony w mięsistą część uda zarejestruje 16
W ciągu ostatnich 10 minut grillowania zmniejsz ciepło do niskiego poziomu; szczotkuj kury połową glazury morelowo-Chipotowej.
Przed podaniem posmaruj pozostałą glazurą.
Uwaga: kury można piec w piekarniku w temperaturze 350 przez 20-25 minut lub do momentu, gdy termometr włożony do mięsistej części uda zarejestruje 165.