Grillowane kury kornwalijskie z cytryną, sumakiem i daktylowym smakiem

Grillowane kury kornwalijskie z cytryną, sumakiem i daktylowym smakiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 924 kalorie, 62g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka grubej koszernej soli, cytryna, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Spatchcocked Cornish Game Hens With Lemon And Olive Relish, Grillowane Kury Śródziemnomorskie, oraz Grillowane Herbed Cornish Game Hens.
Instrukcje
Połącz 9 szklanek wody, 1/2 szklanki soku z cytryny i grubą sól w dużym nieaktywnym garnku.Mieszaj, aż sól się rozpuści.
Dodaj połówki kury i naciśnij, aby zanurzyć. Kury przechowywać w lodówce w solance, obciążając ciężką płytką w razie potrzeby, co najmniej 6 godzin i do 1 dnia.
Ubijać 1/2 szklanki soku z cytryny, olej, i sumacin średni miskę. Wcisnąć ząbki czosnku; przyprawić pieprzem.
Odstawić opatrunek 15 minut, aby lekko zgrzytnąć, ubijając od czasu do czasu.
Odsysać kury. Osuszyć ręcznikami papierowymi; ułóż na dużej blasze do pieczenia. Używając końcówek, rozluźnij skórę mięsa piersi na każdej połowie.
Posmaruj trochę sosu pod skórą mięsa piersi każdej kury, umieść cytrynę na mięsie piersi i naciągnij skórę na wierzchu.
Szczotka kury na Całym z remainingdressing. DO przodu: może być wykonany 2 godziny.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Kury umieścić, skórą do góry, na stojaku do grilla. Coverand grill, aż dolne strony są brązowe, około 8 minut. Obróć kury; grilluj odkryte boki skóry brązowe, około 6 minut.Kontynuuj grillowanie, aż kury zostaną ugotowane przez, obracając się od czasu do czasu, około 9 minut dłużej.
Kury przenieść na talerz.
* Zmielone, suszone, czerwonawo-fioletowe berriesthat rosną dziko na całym Bliskim Wschodzie; dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną i środkowych