Grillowane Kurki Curry
Grillowane Curry Cornish kury może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 782 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 23 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz slivered migdały, kury kornwalijskie, sól koszerna i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane Kurki Curry, Grillowane Kury Kornwalijskie, oraz Ceglane Kury Kornwalijskie.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej grill do 500 stopni F.
Umieść cegłę, owiniętą folią aluminiową na rusztach grilla, aby się ogrzać.
Umieść olej roślinny w rondlu 1-quart i umieść na dużym ogniu.
Ciepło, aż zobaczysz zmarszczki w oleju, ale nie pozwól, aby palić.
Dodaj koper włoski, kminek, kolendrę, gorczycę i paprykę. Kiedy nasiona zaczną pękać, zdejmij z ognia i odstaw na 5 minut. Po 5 minutach przenieść mieszaninę do karafki blendera wraz z migdałami i solą. Pulsuj do puree, zatrzymując się, aby zeskrobać boki blendera, jeśli to konieczne.
Umieść bok piersi kurze w dół na desce do krojenia. Za pomocą nożyczek lub nożyc do drobiu, wyciąć od szyi do kości ogonowej, aby usunąć kręgosłup. Po usunięciu szkieletu będziesz mógł zobaczyć wnętrze ptaka. Zrób małą szczelinę w chrząstce u podstawy mostka, aby odsłonić kość stępki. Chwyć ptaka obiema rękami na żebrach i otwórz się jak książka, zwrócona w dół w kierunku deski do krojenia.
Wytnij małe szczeliny w skórze ptaka za nogami i włóż pałeczki do nich, aby utrzymać je na miejscu.
Umieścić ptaki w naczyniu do pieczenia i zalać puree. Przetrzyj puree na ptaki, aż zostaną dokładnie pokryte.
Umieść ptaki na środku grilla, skórkę do dołu i równomiernie przykryj cegłą. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 10 minut. Jeśli używasz grilla gazowego z wieloma strefami, zmniejsz średni płomień do niskiego. Po 10 minutach Odwróć ptaki, wymień cegłę i kontynuuj gotowanie, aż termometr włożony do uda osiągnie 170 Stopni F, około 8 do 10 minut.
Wyjmij do regału chłodzącego i pozostaw ptaka na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Indaba Chenin Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Indaba Chenin Blanc]()
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.