Grillowane Kurki Curry

Grillowane Kurki Curry
Grillowane Curry Cornish kury może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 782 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 23 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz slivered migdały, kury kornwalijskie, sól koszerna i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane Kurki Curry, Grillowane Kury Kornwalijskie, oraz Ceglane Kury Kornwalijskie.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej grill do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Umieść cegłę, owiniętą folią aluminiową na rusztach grilla, aby się ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Umieść olej roślinny w rondlu 1-quart i umieść na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Ciepło, aż zobaczysz zmarszczki w oleju, ale nie pozwól, aby palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Dodaj koper włoski, kminek, kolendrę, gorczycę i paprykę. Kiedy nasiona zaczną pękać, zdejmij z ognia i odstaw na 5 minut. Po 5 minutach przenieść mieszaninę do karafki blendera wraz z migdałami i solą. Pulsuj do puree, zatrzymując się, aby zeskrobać boki blendera, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Umieść bok piersi kurze w dół na desce do krojenia. Za pomocą nożyczek lub nożyc do drobiu, wyciąć od szyi do kości ogonowej, aby usunąć kręgosłup. Po usunięciu szkieletu będziesz mógł zobaczyć wnętrze ptaka. Zrób małą szczelinę w chrząstce u podstawy mostka, aby odsłonić kość stępki. Chwyć ptaka obiema rękami na żebrach i otwórz się jak książka, zwrócona w dół w kierunku deski do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
DróbDrób
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyce Do DrobiuNożyce Do Drobiu
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
8
Usunąć kość stępki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
9
Wytnij małe szczeliny w skórze ptaka za nogami i włóż pałeczki do nich, aby utrzymać je na miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
10
Umieścić ptaki w naczyniu do pieczenia i zalać puree. Przetrzyj puree na ptaki, aż zostaną dokładnie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
11
Umieść ptaki na środku grilla, skórkę do dołu i równomiernie przykryj cegłą. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 10 minut. Jeśli używasz grilla gazowego z wieloma strefami, zmniejsz średni płomień do niskiego. Po 10 minutach Odwróć ptaki, wymień cegłę i kontynuuj gotowanie, aż termometr włożony do uda osiągnie 170 Stopni F, około 8 do 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
12
Wyjmij do regału chłodzącego i pozostaw ptaka na 5 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Indaba Chenin Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Indaba Chenin Blanc
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn