Grillowane krewetki z sałatką z pomidorów
Grillowane krewetki z sałatką z pomidorów to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka proszku ancho chile, cebula, pomidory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane Krewetki Z Sałatką Z Pomidorów, Grillowane krewetki z sałatką z pomidorów, oraz Suszone Na Słońcu Pomidory Przyprawione Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze przecier 1/3 szklanki liści bazylii z oliwą z oliwek, aż będzie gładka. Oliwę doprawić solą i czarnym pieprzem.
Zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową. W małej misce wymieszaj słodką wędzoną paprykę z czystym proszkiem ancho chile, jasnobrązowym cukrem, kminkiem, kolendrą, pieprzem cayenne, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Umyć krewetki olejem rzepakowym i doprawić mieszanką przypraw. Grill krewetki na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, dopóki nie są lekko zwęglone i gotowane przez, o 4 minut w sumie.
Ułóż plastry pomidora i cebuli na półmisku i skrop oliwą z bazylii. Top z krewetek, udekorować pozostałymi liśćmi bazylii i służyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.