Grillowane krewetki z musztardą z papai
Grillowane krewetki z musztardą Papajową to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 9g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, krewetki, ocet śliwkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Krewetki taty z grilla z Mango i papai, Grillowane krewetki z sałatką z Zielonego Papajanu i Mango, oraz Grillowane Krewetki & Musztarda Zielona Sałatka Recipe.
Instrukcje
Uruchom grill węglowy lub gazowy lub brojler; upewnij się, że ogień jest bardzo gorący i wyreguluj stojak tak, aby był jak najbliżej źródła ciepła.
W międzyczasie zrób musztardę z papai.
Ubić razem musztardy i ocet w małej misce, aż proszek musztardy rozpuści się; odstawić podczas kontynuowania.
Miód umieścić w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu. Gotować, stale mieszając gumową szpatułką, aż miód bąbelki, zgęstnieje i lekko ciemnieje, około 7 minut.
Włączyć ciepło do medium i dodać papaya. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż woda z papai odparuje i mieszanina staje się mushy, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia i natychmiast wymieszać mieszaninę musztardy. Doprawić do smaku solą i sokiem z limonki i odstawić.
Posmaruj krewetki olejem, a następnie posyp solą i cayenne. Grilluj przez 2 lub 3 minuty na stronę, obracając raz.
Podawać krewetki, przyozdobione kolendrą, z musztardą papai i wapna kliny na boku.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Jean-Georges Vongerichten stał się gwiazdą kulinarną, gdy po raz pierwszy zaczął gotować w Lafayette w Nowym Jorku. Następnie założył urocze bistro JoJo w Nowym Jorku; wprowadził gotowanie" fusion " w Vong (trzy gwiazdki z The New York Times), który ma obecnie placówkę w Chicago; stworzył czterogwiazdkowego Jean-Georges i niezwykle udany Spice Market i 66 w Nowym Jorku; otworzył Rama (Spice Market meets Vong) w Londynie; i otworzył kilka uznanych restauracji w miastach od Szanghaju po Las Vegas. Mieszka w Nowym Jorku, Kiedy nie podróżuje, aby nadzorować istniejące restauracje lub otwierać nową.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.