Grillowane krewetki z majonezem czosnkowym
Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 183 kalorie, 4G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Jeśli masz bambusowe szaszłyki, sól i pieprz, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowany łosoś z majonezem czosnkowym, Grillowany łosoś z majonezem czosnkowym na 2, oraz Shish Tawook (grillowane szaszłyki z kurczaka) wirth pieczony czosnek awokado Mayo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill do średniej.
Pokroić krewetki na sucho ręcznikami papierowymi i umieścić na bambusowych szaszłykach.
Szczotka krewetki z 1/4 Puchar dressing, posypać dużą ilością soli i pieprzu i miejsce na grillu.
Grill 2 do 3 minut na stronie, lub do krewetki są nieprzezroczyste i gotowane przez. Baste raz, w razie potrzeby.
W małej misce połączyć majonez z pozostałą 1 łyżką sosu czosnkowego pieczonego, 1 łyżeczką mielonego czosnku i 1 łyżeczką papryki.
Podawać jako dip dla krewetek.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.