Grillowane krewetki w stylu Tandoori z miętowym Chutney
Grillowane krewetki w stylu Tandoori z miętowym Chutney to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 35g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.44 za porcję. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, sól koszerna, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tandoori-Style grillowane mięso lub krewetki, Grillowane szaszłyki z krewetek z chutneyem Kolendro-miętowym, oraz Cały Pieczony Kalafior Tandoori Z Miętą Chutney.
Instrukcje
Przygotuj grill do gotowania.
Krewetki Motyl poprzez głębokie wzdłużne nacięcie od góry do dołu w dół środka pleców, bez cięcia przez całą drogę, i devein. 3
Połącz kurkumę, paprykę, sól i pieprz w dużej misce.
Dodaj krewetki i wrzucić do herbu dobrze.
Krewetki Grill, otwarty płasko, na olejowanym stojaku zestaw 5 do 6 cali nad świecące węgle, obracając raz, aż gotowane przez, O 2 protokół z każdej strony. (Alternatywnie, grilluj krewetki na gorącej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanym ogniu.) 3
Podawać natychmiast z chutney.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Esperto Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.