Grillowane Krewetki Tequila-Limonka

Grillowane krewetki Tequila-Limonka to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na $2.89 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 23G białka, oraz 15 g tłuszczu. 140 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 16 minut. Jeśli masz sok z limonki, mielony kminek, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grillowane Krewetki Tequila-Limonka, Tequila Lime Grillowane Dzikie Niebieskie Krewetki Tacos, oraz Grillowana Sałatka z kurczaka Tequila-Limonka z winegretem Tequila-Limonka.
Instrukcje
W misce wymieszać sok z limonki, tequilę, oliwę z oliwek, sól czosnkową, kminek i czarny pieprz.
Wlać do dużej plastikowej torebki wielokrotnego zamykania; dodaj krewetki, worek uszczelniający i obróć, aby równomiernie pokryć. Przechowywać w lodówce 1 do 4 godzin przed grillowaniem.
Namocz szaszłyki co najmniej 30 minut w wodzie, aby zapobiec przypaleniu.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnie ciepło. Lekko ruszt do grilla olejowego i umieścić około 4 cale od źródła ciepła.
Odcedzić i wyrzucić marynatę z krewetek. Krewetki wątku na przygotowane szaszłyki, 5 do 6 na szaszłyk.
Gotować, odkryte, na rozgrzanym grillu aż krewetki skręcić różowy, obracając raz, przez 5 do 7 protokół.
Podawać z wapiennymi klinami do dekoracji.